Snelle levering
Niet goed, geld terug!
Veilig betalen
Uitstekende service

Kinderfiets maten

Waar moet u op letten wat betreft kinderfiets maten? Vanzelfsprekend gaat u er van uit dat de maten hetzelfde werken als bij volwassen fietsen, maar dat is niet het geval. Bij volwassenen wordt de maat aangegeven in framehoogte, gemeten in centimeters. Bij kinderen wordt gemeten in wielmaat, gemeten in inch.

Maatschema kinderfietsen

  • Leeftijd 2-3 jaar (lengtemaat binnenbeen 35-40 centimeter): 12-inch
  • Leeftijd 4-6 jaar (beenmaat 43-55 centimeter): 16-inch
  • Leeftijd 7-11 jaar (beenmaat 58 centimeter): 20- inch

Is uw kind ouder dan 11 jaar? Dan kunt u overgaan op een volwassen fiets met een klein frame en 26-inch banden.

Let op: De maten die hierboven beschreven staan geven alleen een indicatie. Om zeker te weten of de maat uiteindelijk goed is, zet u uw kind op de kinderfiets en kijkt of het been licht gestrekt is. Zorg dat de ene voet op het onderste pedaal rust en de andere op de grond. Uw kind moet altijd aan de grond kunnen om zelfstandig tot stilstand te komen.

Natuurlijk is het handig als uw kind de kinderfiets zo lang mogelijk kan gebruiken, maar hier moet u de fiets niet speciaal voor kopen. Kies de maat die nu bij uw kind past. Het zadel en het stuur kunnen wel versteld worden naar mate uw kind ouder wordt.

Meer informatie

Wilt u naast deze informatie meer lezen over kinderfiets maten? Lees dan de artikelen op deze website, die behoren tot de verschillende maten.


Winkelwagen

Veilig betalen

Advies nodig?

Neem contact op met onze klantenservice:

0900-5081000

Top 5 Kinderfietsen