Snelle levering
Niet goed, geld terug!
Veilig betalen
Uitstekende service

Kinderfiets 16 inch

Heeft uw kind lang rondgereden op de veilige driewieler, maar is hij of zij eindelijk toe aan een echte fiets? Dan staat u nu voor de moeilijke keuze welke maat fiets uw kind nodig zal hebben: een kinderfiets 16 inch, 18 inch, of toch een 14 inch fiets? Belangrijk is dat u uw kind de juiste maat fiets geeft en dus ontzettend goed oplet bij de aanschaf van een fiets voor uw steeds groter wordende kroost. Hieronder vindt u de specifieke maten en kenmerken van een kinderfiets 16 inch. Lees de beschrijving goed door en bepaal of uw kind de kinderfiets 16 inch zeker nodig gaat hebben.

De juiste maat kiezen

Een kinderfiets 16 inch wordt vaak aangeschaft als tweede echte fiets. Kinderfietsen 16 inch worden gebruikt door kinderen van 4 tot 6 jaar oud, die al flink aan het oefenen zijn geweest op kleinere fietsen. De grootte van een kinderfiets 16 inch loopt gelijk aan kinderen met een kledingmaat van ongeveer 104-110. Zo kunt u goed kijken of kinderfietsen 16 inch niet te groot of te klein zijn voor uw fietsende kleintje. De kinderfiets 16 inch geeft de wielmaat van de kinderfiets aan. Als uw kind een binnenbeen lengtemaat heeft tussen de 40 en 48 cm, dan zit u bij een kinderfiets 16 inch helemaal goed! Door het controleren van deze meetmogelijkheden kunt u de precieze grootte voor een goede fiets voor uw kind gemakkelijk berekenen.

Kijk papa en mama, zonder zijwieltjes!

De meeste kinderfietsen 16 inch worden geleverd met handige zijwieltjes eraan gemonteerd. Uw kind kan zo door blijven oefenen met fietsen zonder om te vallen. Een veilige en goede manier van oefenen dus. In deze periode van het leven van uw kind (4 tot 6 jaar) leert uw kind echter al snel zonder wieltjes te fietsen, of uw kind is al zover om zonder zijwieltjes op pad te gaan. Omdat ieder kind op zijn eigen tempo zonder zijwieltjes leert fietsen worden de kinderfietsen 16 inch bijna altijd met zijwieltjes geleverd. Is uw kind al toe aan een echte fiets, dan zijn deze zijwieltjes gemakkelijk te demonteren en kan uw kind beginnen aan het grote werk.

De leukste modellen vindt u hier

Een kinderfiets 16 inch voor een stoere jongen, een vrolijk meisje of een unisex kinderfiets 16 inch waar beiden wel op gezien willen worden, onze webshop biedt het u allemaal! Kinderen willen natuurlijk een leuke opvallende fiets waar al hun vriendjes jaloers op zullen zijn. Voor zowel jongens als voor meisjes zult u in onze webshop zeker slagen. Maak uw kind nu blij met de allerleukste 16 inch kinderfiets en ga snel op zoektocht in onze webshop.


Winkelwagen

Veilig betalen

Advies nodig?

Neem contact op met onze klantenservice:

0900-5081000

Top 5 Kinderfietsen