Snelle levering
Niet goed, geld terug!
Veilig betalen
Uitstekende service

Jongensfiets

Hebt u een zoon en bent u op zoek naar een jongensfiets? Het is belangrijk om stil te staan bij een aantal belangrijke punten. Hieronder ziet u een overzicht van tips bij het kopen van een jongensfiets.

De maat jongensfiets

Bij het kopen van een jongensfiets is het belangrijk de juiste maat fiets te kiezen. De maat kiest u aan de hand van de leeftijd. Als een kind 5 tot 8 jaar is, kunt u kiezen voor een 20 inch fiets. Bij een leeftijd van 7 tot 11 jaar kiest u voor 24 inch. En bij een leeftijd van 10 tot 12 jaar kiest u voor een 26 inch fiets.

Om even uit te testen of de maat jongensfiets goed is, zet u uw kind op de fiets en laat hem rondtrappen. Bij het rondtrappen mag het been van uw kind nooit helemaal gestrekt zijn. Zelfs op het laagste punt van de trapper moet het been licht gestrekt zijn. Hetzelfde geldt voor de armen van uw kind. Als de armen op het stuur rusten, moeten deze ook licht gestrekt zijn en nooit volledig gestrekt. Dit zorgt voor onveilige situaties.

Praktisch te gebruiken

Een jongensfiets moet natuurlijk ook praktisch te gebruiken zijn. Daarbij is het handig een bagagedrager te hebben bijvoorbeeld. Mocht uw kind spullen mee willen nemen, kunnen deze handig gemonteerd worden op de fiets. Mountainbikes zijn super stoere jongensfietsen, maar bieden niet altijd het praktische gedeelte. Denk daarom goed na waarvoor u kiest.

Veiligheid

De veiligheid staat voor veel ouders voorop. Zo ook bij jongensfietsen. Voldoet een fiets niet volledig aan de veiligheidseisen, wordt hier niet voor gekozen. Ik raad u daarom aan om daar alert op te zijn. Dit is voornamelijk het geval bij tweedehands fietsen. Het kan zijn dat er op de fiets onderdelen kapot zijn of ontbreken, wat voor veiligheidsproblemen zorgt.

Veiligheidsslot

Als uw kind naar een vriendje, naar school of naar de sportvereniging gaat, is het natuurlijk belangrijk dat de fiets goed op slot gezet kan worden. Daarom is het van groot belang dat er een ringslot op de jongensfiets zit. Uw kind kan hierdoor zijn fiets veilig op slot zetten en hoeft zich geen zorgen te maken om diefstal van zijn nieuwe fiets.

Tweedehands of nieuw?

Een belangrijke vraag is vaak: Zal ik voor een nieuwe of tweedehands jongensfiets gaan? Een fiets van A-merk kan prijzig zijn en niet iedereen kan zich dit veroorloven. Er is niets mis met een tweedehands jongensfiets als u dit via de fietsenmaker regelt. Deze biedt u goede fietsen aan. Mocht u toch een tweedehands fiets particulier kopen, check dan altijd de algemene staat van de fiets. Kijk naar de maat, eventuele roestplekken, de remmen en natuurlijk of de fiets goed fietst!

Merken jongensfietsen

Jongensfietsen zijn verkrijgbaar bij verschillende merken. Om u een indruk te geven van de merken, staat hieronder een lijstje van bekend jongensfietsen merken:

  • - Loeki
  • - Puky
  • - Batavus
  • - Alpina

Wij wensen u succes met het zoeken naar een jongensfiets naar wens!


Winkelwagen

Veilig betalen

Advies nodig?

Neem contact op met onze klantenservice:

0900-5081000

Top 5 Kinderfietsen